<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Alcoa: «Forslaget vil treffe oss hardt»

Alcoa opplyser at regjeringens forslag om å innføre et gulv for CO2-kompensasjonsordningen vil påvirke selskapet.

Publisert 6. okt. 2022 kl. 12.20
Oppdatert 6. okt. 2022 klokken 12.20
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 127 ord
NYE FORSLAG: – En innstramming lik den regjeringen foreslår kommer til å treffe oss hardt, sier energidirektør Ole Løfsnæs i Alcoa. Foto: Bloomberg

Tidligere torsdag ble det kjent at regjeringen foreslår å innføre et kvoteprisgulv på 200 kroner. Det vil si at industrien kun får støtte for den delen av kvoteprisen som overstiger 200 kroner.

– Ordningen har vært svært viktig for Alcoas konkurranseevne. En innstramming lik den regjeringen foreslår kommer til å treffe oss hardt, særlig anlegget vårt på Lista som allerede har redusert aktivitet, sier energidirektør Ole Løfsnæs i Alcoa til NRK.

Et kvoteprisgulv innebærer at støtteberettigede bedrifter må betale for en større del av sine indirekte utslipp, men at staten fortsatt bærer risikoen for økte kvotepriser. Industrien får kompensert økningen i kraftprisen som skyldes kvotepris over 200 kroner. Kvoteprisen har etter sommeren variert mellom i overkant av 700 til nærmere 1000 kroner, opplyses det i statsbudsjettet for 2023.

TDN Direkt