Nær halvparten av nordmenn ønsker å bytte jobb for å få andre utfordringer. Det viser en nettundersøkelse utført av karriereportalen Monster. Lønn er den nest viktigste grunnen de spurte bruker som begrunnelse for å søke etter ny arbeidsgiver.- Det er overraskende at ikke flere vurderer jobb bytte for å få høyere lønn, men det kan nok ha sammenheng med at vi de siste årene har hatt et tøft arbeidsmarked, sier nordisk markedssjef Charlotte Högfeldt i Monster Worldwide Scandinavia.
Spørsmål: Hvorfor leter du etter ny jobb?
  • 46% Jeg vil ha nye utfordringer46% Jeg vil ha nye utfordringer
  • 25% Jag vil ha høyere lønn25% Jag vil ha høyere lønn
  • 15% Jeg er overkvalifisert for den jobben jeg har i dag15% Jeg er overkvalifisert for den jobben jeg har i dag
  • 8% Jeg kommer ikke overens med sjefen8% Jeg kommer ikke overens med sjefen
  • 3% Jeg trives ikke med mine kollegaer3% Jeg trives ikke med mine kollegaer