Jobber du mye overtid?

Vet du hva du får betalt for de timene du jobber overtid? Får du betalt i det hele tatt?

Arbeidsliv

Undersøkelser TNS Gallup og Markedsinfo har gjort for NITO og Akademikerne, viser ifølge DN at stadig flere arbeidstagere jobber uten overtidsbetaling. Det vil si: Overtiden inngår som en del av den faste lønnen. Undersøkelser TNS Gallup og Markedsinfo har gjort for NITO og Akademikerne, viser ifølge DN at stadig flere arbeidstagere jobber uten overtidsbetaling. Det vil si: Overtiden inngår som en del av den faste lønnen. 50-56 prosent av ansatte innen IKT, data, telefoni, forretningsmessig og finansiell tjenesteyting de ikke får overtidsbetalt når de jobber utover normal arbeidsdag. 30 prosent av ingeniørene svarer det samme. For eksempel.Geir Høgsnes, professor i arbeidsliv ved Universitetet i Oslo, mener ifølge avisen det er fordeler for begge parter: Mindre skjemavelde for arbeidsgiveren, høyere lønn og frihet mer frihet i jobben for arbeidstageren.- Men det kan gi flere slitne og utbrente arbeidstagere, frykter han.NITO mener praksisen er på kanten av loven, og råder ifølge avisen medlemmene til å inngå avtaler der antallet overtidstimer inkludert i fastlønnen er spesifisert.

Nyheter
Næringsliv