Norges tøffeste jobb?

200 samvirkelag skal bli til 20. Denne mannen får ingen lett jobb, akkurat.

Arbeidsliv

Per Danielsen står foran et stritt år. Som styreleder i Coop NKL skal han ifølge DN overbevise 200 samvirkelag Norge rundt om at de er tjent med å fusjonere seg ned til 20 store regionlag.Med hvert samvirkelag som en selvstendig enhet er det manges posisjoner som er truet, skriver avisen.- I mon verden er prosesser viktige. Det å komme med diktater er ikke min stil. Målet er klart, vi bør etterhvert komme ned til et 20-talls store bedrifter for å klare konkurransen i fremtiden. Vi har en særegen eierform, men lever i samme verden som konkurrentene. Vi må skape verdier før vi deler de. Litt for mange i kooperasjonen har glemt at det må gjøres i den rekkefølgen, sier Danielsen.56-åringen leder også et av landets beste samvirkelag i Bodø. Coop Sambo hadde i 2004 en nettoomsetning på 790 millioner, og fikk et resultat før skatt på 28 millioner kroner.

Nyheter
Næringsliv