DN skriver i dag at nesten 70 prosent av malerene i Mal-Consult i Oslo nå er permittert. De presses ut av billige polakker. DN skriver i dag at nesten 70 prosent av malerene i Mal-Consult i Oslo nå er permittert. De presses ut av billige polakker. - Vi kan ikke konkurrere med 55 kroner. Vi må betale våre ansatte en anstendig lønn. 170 kroner timen er ingen høy lønn. Det er ikke synd på meg. Jeg kan alltids hyre inn polakker, men hva skal de norske håndverkerne gjøre? Og hvem skal ta ansvar for utviklingen av faget her hjemme? spør Cato Oddsett, som eier halve firmaet.Fellesforbundet krever ifølge avisen nå lovfestet minstelønn på nærmere 250.000 kroner i bygningsbransjen i Oslo, samt fylkene Akershus, Østfold, Vestfold og Buskerud.- Vi har bedt LOs juridiske kontor forberede en sak, og kommer i neste uke til å be vårt forbundsstyre om fullmakt til å fremme et slikt krav, sier forbundets førstenestleder Arve Bakke.