Dagens karrieretips

En BI-student skriver i snitt 21 jobbsøknader for å få en relevant jobb.

Arbeidsliv

I gjennomsnitt måtte fjorårets kull av BI-studenter skrive 21 jobbsøknader før de fikk relevant jobb. Ifølge DN viser en arbeidsmarkedsundersøkelse utført av TNS Gallup at avgangsstudentene i gjennomsnitt måtte skrive syv jobbsøknader pr. jobbintervju de ble innkalt til. I gjennomsnitt måtte fjorårets kull av BI-studenter skrive 21 jobbsøknader før de fikk relevant jobb. Ifølge DN viser en arbeidsmarkedsundersøkelse utført av TNS Gallup at avgangsstudentene i gjennomsnitt måtte skrive syv jobbsøknader pr. jobbintervju de ble innkalt til. 85 prosent av BI-studentene er ifølge avisen i jobb et halvt år etter eksamen. 20 prosent av de nyutdannede havner i varehandel, etterfulgt av bank, finans og ikt/telekom/data.

Nyheter
Næringsliv