Er du på jakt etter ny jobb, men finner ikke det du ser etter på annonsesidene? Det kan godt hende at drømmejobben ikke engang er utlyst. Er du på jakt etter ny jobb, men finner ikke det du ser etter på annonsesidene? Det kan godt hende at drømmejobben ikke engang er utlyst. Ifølge adm. dir. Thorleif Solstad i Solstad & Partners blir 40 prosent av stillinger for 40-åringer besatt uten at de utlyses. I markedet for 55-åringer er andelen oppe i 60 prosent.På nettsiden, der Solstad svarer på spørsmål om karriere fra leserne, ble han nylig spurt om såkalte åpne søknader.- Åpne søknader blir lettere oversett enn søknader som er rettet til en kontaktperson du skaffer deg først. Det gjør du enten via nettverk eller ved å kontakte bedriften. Du kan følge opp søknaden et par dager etter at den bør være mottatt. Etter to uker er det for sent - den er glemt eller "druknet" i arkivet, skriver Solstad.