Studenter får Spania-tur?

Privatskolekjede lokker studentene med PC og Spania-tur. Men ikke alt er spikret.

Arbeidsliv

Før helgen ga Utdanningsdirektoratet svenske John Bauer, Nordens største private skolekjede, tillatelse til å starte videregående skoler i Oslo, Tromsø og Kristiansand.En skoleplass ved John Bauer koster ifølge DN 7.000 kroner i året, og for dette får du skolebøker, bærbar PC og fire ukers studieopphold i Spania. Men skolebøkene må leveres tilbake etter bruk, PC-en kan kjøpes "billig" etter tre år. Spania-turen er "til vurdering nå".I sin søknad om å få godkjenning søkte kjeden om å kunne ta 10.000 kroner i året.Daglig leder Rune Eikeland avviser overfor avisen at de planlegger tap morselskapet i Sverige skal ta, og er taus om det vil bli tegnet tariffavtale med Utdanningsforbundet skulle det bli krav om det.

Nyheter
Næringsliv