SAS sparker 300 piloter?

- Vi optimerer flygningene på annet vis enn vi gjorde i gamle SAS, sier Bertil Ternert.

Arbeidsliv

SAS-styret møttes i Stockholm i går for å diskutere ytterligere sparetiltak. Etter det di.se kjenner til, kan så mange som 300 piloter bli sagt opp. SAS-styret møttes i Stockholm i går for å diskutere ytterligere sparetiltak. Etter det di.se kjenner til, kan så mange som 300 piloter bli sagt opp. - Vi har et felles pilotkorps i Scandinavian Airlines Sverige, Danmark og Braathens. Det finnes et overskudd, og vi diskuterer hvordan det skal løses, sier informasjonssjef Bertil Ternert i SAS.- Det fins ingen fastsatt dato for når dette skal være avklart, legger han til.SAS-konsernet har i dag rundt 2.000 piloter, men dette skal altså reduseres.- Vi optimerer flygningene på annet vis enn vi gjorde i gamle SAS, og det gjør at vi kan transportere samme antall passasjerer med færre fly, sier han videre til nettavisen.

Nyheter
Næringsliv