Kan gründerskap læres? På Høgskolen i Ålesund, der man i høst startet opp et nytt 3-årig bachelorstudium i innovasjonsledelse og entreprenørskap, mener man iallfall at gode idéer og skapertrang ikke er nok. Kan gründerskap læres? På Høgskolen i Ålesund, der man i høst startet opp et nytt 3-årig bachelorstudium i innovasjonsledelse og entreprenørskap, mener man iallfall at gode idéer og skapertrang ikke er nok. Studiet, som er det eneste i sitt slag i Norge, føyer seg ifølge Aftenposten inn i rekken av lignende tilbud som har som mål å gi kongeriket flere gründere og arbeidsplasser.- Kanskje ikke ideene blir bedre, men det viser seg at gjennomføringsgraden øker med kompetanse og kunnskap, sier studieleder Jon Ivar Håvold.- Produserer studiet personer med de rette holdningene, føler jeg at vi har oppnådd en hel del, legger han til.Studiets yngste er 19-åringen Magnus Loeshagen Andersen fra Hamar.- Jeg har en brennende lidenskap for innovasjon og nyskaping. Derfor er jeg her, sier han.