BI vil utdanne gründerspirer

Handelshøyskolen BI satser nå på å utdanne mennesker som vil slå seg opp som gründere.

Arbeidsliv

Fra høsten 2006 blir det mulig å ta hovedstadens første Bachelor i entreprenørskap ved Handelshøyskolen BI i Oslo. Med dette ønsker høyskolen å tilby gründerinteresserte en formell utdanning.- Vi ønsker å gjøre det lettere å lykkes med nyetableringer. Målet er å gi studentene en helhetlig forståelse av samspillet mellom ulike elementer i en bedrift når den utvikler seg og vokser, sier fagansvarlig Jon Erik Svendsen.BI kan fortelle at det har det vært en økning i nyetableringer på 30 prosent det siste året. Dessverre mislykkes mange gründerbedrifter i løpet av de første par årene. Jon Erik Svendsen mener at suksessraten til nyetablerte virksomheter vil øke dersom gründere på forhånd utvikler fagspesifikk kunnskap om entreprenørskap. Slik blir det også enklere å unngå potensielle fallgruver.

Nyheter
Næringsliv