Sissel Kyrkjebø har tjent 100 mill.?

Sissel Kyrkjebø (36) kan ha tjent så mye som 100 millioner kroner på sin gullstrupe. Og det bare på albumsalget.

Arbeidsliv

Sissel Kyrkjebø har håvet inn minst 75 millioner kroner på albumsalget i løpet av sine 20 år som artist, skriver VG, som også legger til at det kan være så mye som 100 millioner kroner.Dette kan forklares med at vanlig royalty på albumslag er 10 - 15 prosent av det plateselskape sitter igjen med, typisk 10 - 15 kroner pr solgte plate/CD.Men det er blitt sagt at Kyrkjebø har så mye som 25 prosent, eller rundt 25 kroner pr. album, og da blir det fort mye enda mer penger til Sissel Kyrkjebø. I tillegg får hun betalt fra første plate/CD.Sissels manager, Arne Svare i Stageway, sier til avisen at det er riktig at Sissel har en høyere royalty, men at man da også må huske at hun og Stageway finansierer innspillingene. Hvor mye hun får vil han ikke kommentere.Og når det regner penger på Sissel drypper det 20 prosent på Svare.

Nyheter
Næringsliv