42,7 prosent av kvinnelige styrerepresentanter i AS-er og 46,8 prosent i ASA-ene er under 45 år. Mens bare 33,4 prosent av de mannlige styrerepresentantene i AS-ene og 27,1 prosent i ASA-ene er i denne aldersgruppen, skriver dn.no.- Det har vært et begrenset antall kvinner i den eldre generasjonen som har hatt lederstillinger i næringslivet og av den grunn er aktuelle som styrekandidater. Derfor rekrutterer styrene i større grad yngre kvinner, sier leder av Center for Corporate Diversity (CCD) Marit Hoel til nettsiden.Samtidig har 70 prosent av styrekvinnene i ASA-ene høyere utdanning - mot 62 prosent av de mannlige, viser nye tall Statistisk sentralbyrå offentliggjorde idag.1. januar i år var det 17,8 prosent kvinnelige styremedlemmer i allmennaksjeselskapene (ASA). Aksjeselskap (AS) hadde 16,4 prosent styrekvinner.Her kan du se hvilke kvinner som sitter i .