For å våge deg utenfor trygghetssonen din, har karriereeksperter følgende råd, skriver1) Vær positiv: Når du er glad, fornøyd og energisk har du god tilgang til ressursene dine og det blir lettere å ta utfordringen.2) Vær bevisst kompetansen din: Skriv ned alle dine sterke sider. Da ser du lettere potensialet ditt og blir tryggere.3) Visualiser målet: Da øker lysten, styrken og motivasjonen til å ta det vanskelige steget.4) Skaff deg en mentor: Bruk denne personen til å gi deg råd og veiledning, ærlig feedback og motiverende innspill.5) Fortell andre om det du vil gjøre. Slik skaper du forventninger og en viss forpliktelse til å gjøre det, og det blir vanskeligere å trekke seg.6) Husk tidligere suksess: Ved å tenke tilbake på de gangene du har lykkes, styrker du din egen motvasjon og trygghetsfølelse.7) Spør deg selv: Hva er det verste som kan skje? Og er det egentlig så ille?8) Planlegg godt: Hvis du er godt forberedt, øker tryggheten og det blir lettere å gjøre det du er redd for.