Disse blir pensjonstapere

- Forslaget passer for det lille vellykkede flertallet, sier Stein Aamdal på Aker Verdal.

Arbeidsliv

Arbeidsminister Bjarne Håkon Hanssen innrømmer overfor VG at fremtidens AFP-pensjonister får et kutt i pensjonen på 22 prosent hvis de går av ved 62 år, da tiden som pensjonist utvides med fem år (pensjonsmeldingen forutsetter økt levealder).- De aller fleste vil ikke det, fordi den nye ordningen gjør at de kan jobbe litt ved siden av. Jeg har pratet med svært mange AFP-ere som har kommet til meg og reagert på at de ikke får jobbe for mer enn 15.000 kroner i året, sier han.Klubbleder Stein Aamdal ved Aker Verdal reagerer ifølge avisen på Hanssens argument om at AFP-erne skal få jobbe ubegrenset.- Forslaget passer for det lille vellykkede flertallet som både har helse til å jobbe etter fylte 62 år og en arbeidsgiver som legger til rette for det, sier han til VG.

Nyheter
Næringsliv