Færre nekter førstegangstjeneste

Færre ungdommer enn tidligere søker nå om å få slippe førstegangstjeneste.

Arbeidsliv

Både i 2004 og 2005 ble rundt 24.000 ungdommer innkalt til førstegangstjeneste. Vel 2.000 av de innkalte søkte seg for to år siden over til siviltjeneste, opplyser P4. Tilsvarende tall er nå 1.100, ifølge Vernepliktsverket. Både i 2004 og 2005 ble rundt 24.000 ungdommer innkalt til førstegangstjeneste. Vel 2.000 av de innkalte søkte seg for to år siden over til siviltjeneste, opplyser P4. Tilsvarende tall er nå 1.100, ifølge Vernepliktsverket. Stabssjef, oberstløytnant Per-Ivar Norman, mener det er blitt status i ungdomskullene å gjennomføre plikttjeneste.- Vi ser at førstegangstjenesten har fått et kvalitetsstempel. Det er faktisk konkurranse om å få gjennomføre tjenesten, sier Norman, som tror at spesielt de internasjonale operasjonene frister de unge. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv