Jusprofessorer får lønnshopp på 154.500

Jusprofessorene ved Universitetet i Oslo har i gjennomsnitt fått en lønnsøkning på 154.500 kroner av Det juridiske fakultet.

Arbeidsliv

Nå frykter landets øvrige jusfakulteter for rekrutteringen. Jusprofessorene i Oslo, som ifølge studentavisen Universitas har tjent langt mindre enn sine kolleger i Bergen og Tromsø, øker gjennomsnittslønnen fra lønnstrinn 76 til 84. Et snitt på lønnstrinn 84 tilsvarer 744.800 kroner i året. Nå frykter landets øvrige jusfakulteter for rekrutteringen. Jusprofessorene i Oslo, som ifølge studentavisen Universitas har tjent langt mindre enn sine kolleger i Bergen og Tromsø, øker gjennomsnittslønnen fra lønnstrinn 76 til 84. Et snitt på lønnstrinn 84 tilsvarer 744.800 kroner i året. Dekan John T. Johnsen ved juridisk fakultet i Oslo er meget fornøyd med lønnsøkningen.- Fakultetets målsetting er nådd. Det er viktig å vise unge forskere at de vil komme lønnsmessig brukbart ut om de velger å bli ved fakultetet, sier Johnsen.Fakultetsdirektør Eivind Buanes ved juridisk fakultet i Bergen ser for seg et lønnshopp også der.- Lønnsøkningen i Oslo kan lede til rekrutteringsproblemer, sier han til Universitas.Lønnsøkningen vil koste cirka 3 millioner kroner, og finansieres ved hjelp av økte overføringer fra Universitetet i Oslo sentralt. Målet med lønnsøkningen har vært å få professorlønnen opp på nivå med lagdommernes. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv