Lønnshopp: 200.000

15 professorer ved Universitetet i Oslo har steget 1-200.000 kroner i lønn i høst. Det faller ikke i god jord.

Arbeidsliv

15 professorer ved juridisk fakultet på Universitetet i Oslo (UiO) får lønnsøkninger på 1-200.000 kroner etter de lokale såkalte 2.3.4-forhandlingene i september, kan uio.no fortelle. 15 professorer ved juridisk fakultet på Universitetet i Oslo (UiO) får lønnsøkninger på 1-200.000 kroner etter de lokale såkalte 2.3.4-forhandlingene i september, kan uio.no fortelle. En av dem, Hans Petter Graver, hopper fra 590.300 til 794.800 kroner.Krav etter Hovedtariffavtalens (HTA) punkt 2.3.4 - 2 kan ifølge nettstedet føres i tilfeller hvor det er "særlig vanskelig" å rekruttere eller beholde spesielt kvalifisert arbeidskraft, evt. når arbeidstagere har gjort en ekstraordinær arbeidsinnsats.Leder i Norsk Tjenestemannslag, Sten Morten Henningsmoen, mener fakultetet misbruker avtaleverket til fordel for noen utvalgte.- Kravene ble fremmet individuelt, men med få unntak inneholdt ingen av kravene individuell argumentasjon som tilsier at den enkelte professor har tilbud om stilling et annet sted, eller ønsker seg bort fra UiO, sier han til uio.no.

Nyheter
Næringsliv