Lund forsvarer bonusen

Statoil-sjef Helge Lund forsvarer bonuslønnen. Slik gjør han det.

Arbeidsliv

Statoil-sjef Helge Lund forsvarer bonusprogrammet i oljeselskapet, men nekter å snakke om sine egne gullkantede lønnsbetingelser.- Skal vi utvikle Statoil til å være konkurransedyktig, må vi over tid ha konkurransedyktige betingelser. Prestasjonsbasert lønn er en del av en motivasjon for ledere og øvrige medarbeidere, sier Lund til TV 2.Ifølge Aftenposten kan det nye bonussystemet i Statoil gi Helge Lund en samlet lønn på 33 millioner over tre år.Lund nekter å snakke om sin egen lønn, og håper folk respekterer ham.- Jeg ber om forståelse for at jeg ikke ønsker kommentere min egen lønn eller andre betingelser, sier han.Heller ikke Yara-sjef og Telenor-styreleder Thorleif Enger vil besvare kritikken mot lederlønnsbetingelsene i de to selskapene han er engasjert i.- Det er viktig å få ro om disse tingene. Telenor står foran mange utfordringer, og ledelsen må få ro for å bringe selskapet fremover, sier Enger til TV 2. (©NTB)

Nyheter
Børs