Nasjonalmuseet kan få dansk direktør

Etterfølgeren til svenske Sune Nordgren som direktør for Nasjonalmuseet skal være klar før jul. To profilerte danske museumsdirektører står på den hemmelige søkerlisten.

Arbeidsliv

Det er kommet inn sju søknader på jobben etter at Sune Nordgren sa opp stillingen som direktør ved Nasjonalmuseet i august i år. Det er kommet inn sju søknader på jobben etter at Sune Nordgren sa opp stillingen som direktør ved Nasjonalmuseet i august i år. Ifølge Dagsavisen står direktør Poul Erik Tøjner ved Louisiana Museum for moderne kunst og direktør Aliss Helleland ved Statens Museum for Kunst i København på listen.Fire av søkerne ønsker ikke sitt navn offentliggjort. Kun en av de tre som sto på den åpne søkerlisten har ifølge Dagsavisen gått videre til finalerunden etter at alle sju er intervjuet, nemlig Audun Echhoff som er direktør ved Bergen Kunstmuseum. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv