- Storberget brøt loven

Likestillingsombudet mener justisminister Knut Storberget (Ap) brøt loven da han ga dommerjobb til en kvinne fremfor en mann.

Arbeidsliv

En merittert, kvinnelig statsadvokat fikk jobben som dommer ved Tønsberg tingrett til tross for at hun har kortere arbeidserfaring enn Rune Bård Hansen, som ble innstilt som nummer én av Innstillingsrådet for dommere. En merittert, kvinnelig statsadvokat fikk jobben som dommer ved Tønsberg tingrett til tross for at hun har kortere arbeidserfaring enn Rune Bård Hansen, som ble innstilt som nummer én av Innstillingsrådet for dommere. Hansen har fortid som førstestatsadvokat i Økokrim, som assisterende sysselmann på Svalbard og som konstituert lagdommer. Han klaget på avgjørelsen. Nå har likestillingsombud Beate Gangås konkludert med at Justisdepartementet brøt likestillingsloven, skriver Aftenposten.Justisdepartementet ser nå på avgjørelsen, men ønsker foreløpig ikke å kommentere den. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv