Svein Erik Bakke funnet død

Forretningsmannen Svein Erik Bakke er funnet død. Han ble 59 år gammel.

Arbeidsliv

Forretningsmannen Svein Erik Bakke (Foto: Scanpix) er død, 59 år gammel. Han ble funnet død i leiligheten sin i Oslo tirsdag ettermiddag.- Det er ikke noe som tyder på at det ligger noe kriminelt bak dødsfallet, sier vaktleder Oddleif Sveinungsen ved Kriminalvakten i Oslo politidistrikt til NTB.Bakke ble funnet i leiligheten sin på Frogner klokka 16.20.Bakke begynte sin karriere med vaskebøtte og langkost hjemme på Sørum som 17-åring, ifølge e24.no. Han bygde opp rengjøringsselskapet Viking-gruppen, som på det meste hadde 750 ansatte.Vaske-BakkeBakke søkte svært bevisst pressens oppmerksomhet, og han fikk raskt tilnavn som «Vaske-Bakke» og «Vaskeladden».Han gikk etter hvert tungt inn i eiendomsutvikling. Mens Trysil fremdeles var en stille bygd langs svenskegrensen, kjøpte Bakke på slutten av 70-tallet to utleiehytter. 20 år senere kontrollerte han over 3.000 sengeplasser i det som under ham hadde blitt ett av Norges største og beste alpinanlegg, skriver e24.no.Solgte hus til JensEtter store låneopptak og betydelige tap på valutalån, solgte han seg helt ut av Viking-gruppen i 2001.De senere årene jobbet Bakke med planer for et storstilt eiendomsprosjekt i Brasil.I fjor høst solgte han villaen sin på Bygdøy til den rødgrønne regjeringen for 30 millioner kroner. Dermed ble flotte strandarealer ved eiendommen tilgjengelige for folk flest. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv