Helge Lund, som i dag er konsernsjef i Statoil og som er utpekt til å bli toppsjef i den nye fusjonerte olje- og gassoperatøren, kan neppe vente seg høyere lønn enn det han mottar i dag. Helge Lund, som i dag er konsernsjef i Statoil og som er utpekt til å bli toppsjef i den nye fusjonerte olje- og gassoperatøren, kan neppe vente seg høyere lønn enn det han mottar i dag. Flere medier melder tirsdag at næringsminister Dag Terje Andersen (Ap) sier at topplederen i det nye selskapet ikke vil få høyere lønnsbetingelser, og grunngir det med at han «synes Lund tjener bra nok nå».Endelig standpunkt i dette spørsmålet er det styret i det nye selskapet som må ta, men Andersen sier at han ikke har mottatt signaler om at Lund eller Hydro-sjef Eivind Reiten - som blir ny styreleder - forventer høyere lønn.Det er ventet at det nye styret vil måttet reforhandle konsernsjef Lunds bonusordning i tråd med prinsippene i den siste eierskapsmeldingen. Det gjør ifølge VG at Lund kan tape vel 4,7 millioner kroner - en hel årslønn - i årlig bonus.Finanspolitisk talsmann i Sp, Per Olaf Lundteigen, mener Lund bør gå ned i samlet inntekt, selv om han blir leder for en ny og større virksomhet. Samme syn gir ifølge VG også Rolf Terje Klungeland (Ap). (©NTB)