For befolkningen som helhet studerte 30,6 prosent i samme aldersgruppe. Kristin Henriksen i Statistisk sentralbyrå sier til bt.no at undersøkelser som er gjort på arbeidsdeltakelse, viser en tilsvarende tendens. For befolkningen som helhet studerte 30,6 prosent i samme aldersgruppe. Kristin Henriksen i Statistisk sentralbyrå sier til bt.no at undersøkelser som er gjort på arbeidsdeltakelse, viser en tilsvarende tendens. Ikke bare viser tallene for etterkommere at de ligner befolkningen ellers, men de studerer faktisk mer enn resten av befolkningen, sier hun.Jenter er i denne gruppen, som i resten av befolkningen, utdanningsledere. I alt 36,9 prosent av de kvinnelige etterkommerne tar høyere utdanning, mot 28,2 prosent av guttene. Siden år 2000 har det totale antallet studenter med innvandrerbakgrunn økt med hele 70 prosent. I 2005 hadde 7.000 studenter innvandrerbakgrunn.Ansa Masaud (26) er norskpakistaner med mastergrad fra Universitetet i Bergen. Hun tror det er viktig for innvandrere å studere, og opplever også en endring i holdninger til utdanning i Pakistan.- I byene i Pakistan er det blitt veldig viktig å ta høyere utdanning, men det er dessverre ikke tilgjengelig for alle fordi det er dyrt. Men også i Pakistan er det flere og flere jenter som studerer, sier hun. (©NTB)