Slik hanskes du med sjalu kollegaer

Hvordan skal man egentlig takle en sjalu kollega som ikke unner deg suksess? Her er rådene.

Arbeidsliv

Mens noen kollegaer heier deg entusiastisk fremover, vil andre bli grønne av misunnelse når du oppnår suksess. Her er rådene, skriver Karrierelink.no:

  • Ransak deg selv: Har du skrytt høylydt, satt andre i skyggen, og vært selvopptatt? Hvis svaret er ja, så be om tilgivelse. Slik bidrar du til å skape et bedre arbeidsmiljø og opparbeide deg et godt rykte og gode referanser.Ransak deg selv: Har du skrytt høylydt, satt andre i skyggen, og vært selvopptatt? Hvis svaret er ja, så be om tilgivelse. Slik bidrar du til å skape et bedre arbeidsmiljø og opparbeide deg et godt rykte og gode referanser.
  • Vinn respekt: Vær snar til å handle med én gang du merker antydning til sjalusi hos en kollega. Gjør en ekstra innsats for å være imøtekommende og ydmyk.Vinn respekt: Vær snar til å handle med én gang du merker antydning til sjalusi hos en kollega. Gjør en ekstra innsats for å være imøtekommende og ydmyk.
  • Ros kollegene dine: Hvis du ikke ønsker at andre skal være sjalu på deg, må du sørge for at du ikke selv er sjalu.Ros kollegene dine: Hvis du ikke ønsker at andre skal være sjalu på deg, må du sørge for at du ikke selv er sjalu.
  • Skaff deg allianser i ledelsen: En av de beste måtene å beskytte seg mot sabotasje fra en sjalu kollega, er å være på godfot med ledelsen.Skaff deg allianser i ledelsen: En av de beste måtene å beskytte seg mot sabotasje fra en sjalu kollega, er å være på godfot med ledelsen.
  • Noter ned angrepene: Skriv ned de konfrontasjonene du har hatt med vedkommende.Noter ned angrepene: Skriv ned de konfrontasjonene du har hatt med vedkommende.
  • Ikke angrip: La være å angripe, eller gå inn i konfrontasjon med vedkommende.Ikke angrip: La være å angripe, eller gå inn i konfrontasjon med vedkommende.

Nyheter
Næringsliv