De neste årene trengs blant annet 6000 ingeniører og minst 2400 fagarbeidere innen boring, skriver dn.no.- Vi skal øke antallet ansatte med 50 prosent de neste tre årene, sa Kjetil Bjørnson, leder for rekruttering og personal i Seadrill på leverandørindustriens strategikonferanse i Stavanger tidligere i uken.Oljeindustriens landsforening (OLF) og Norsk Industri mener risikoen er høy for at prosjekter blir utsatt på grunn av mangel på folk.- Vi fikk medlemsbedriftene våre til å estimere mangelen på ingeniører. Resultatet ble rundt 6000 i manko. Da vi behandlet dette i styret mente vi at tallet er for lavt, mener Per Terje Vold, administrerende direktør i OLF, ifølge dn.no.Problemet er at det ikke finnes ledige folk og at andelen ungdom med realfagskompetanse er lav. Av de som velger realfag er det kun fem prosent som ser for seg en karriere innen olje og gass, viser undersøkelser.