Arbeidstiden ble kuttet på en slik måte at arbeiderne tjener mindre, melder nettstedet Norwatch. De ansatte avlyste sine aksjoner etter at de var blitt enige med arbeidsgiverne om å gå i dialog om forholdene ved fileteringsanlegget i Calbuco sør i Chile. Men lønningene, som var det viktigste stridstemaet ved anlegget, sto ikke på dagsordenen for dialogen. Arbeidstiden ble kuttet på en slik måte at arbeiderne tjener mindre, melder nettstedet Norwatch. De ansatte avlyste sine aksjoner etter at de var blitt enige med arbeidsgiverne om å gå i dialog om forholdene ved fileteringsanlegget i Calbuco sør i Chile. Men lønningene, som var det viktigste stridstemaet ved anlegget, sto ikke på dagsordenen for dialogen. - Derimot skal arbeidstiden ha blitt kuttet på en måte som gjør at de ansatte nå sitter med lavere lønn enn de hadde i januar, meldte Norwatch torsdag. Norwatch er organisasjonen Framtiden i våre henders nettsted for saker som angår næringslivet.Lederen for de Calbuco-ansattes fagforening, Williams Rebolledo, betegner det som har skjedd ved anlegget som en skandale. - Det er fortsatt langt igjen før vi får det som er standard i bransjen i Chile, sier han på telefon til Norwatch.Ifølge Rebolledo må de ansatte nå vente til kollektive forhandlinger i juni, før de kan få sine lønnskrav behandlet på ny. Mainstream-anlegget i Calbuco eies av Cermaq, der den norske stat sitter med 43 prosent av aksjene. (©NTB)