Flåthen som ble valgt til 1. nestleder i LO på kongressen i 2001, har allerede fungert som LO-leder i Gerd-Liv Vallas sykefravær. Det var også Flåthen som ledet representantskapsmøtet i LO i forrige uke. Flåthen som ble valgt til 1. nestleder i LO på kongressen i 2001, har allerede fungert som LO-leder i Gerd-Liv Vallas sykefravær. Det var også Flåthen som ledet representantskapsmøtet i LO i forrige uke. Roar Flåthen er en erfaren fagforeningsmann med lang fartstid i Jern og Metall og Fellesforbundet. Han har yrkesbakgrunn som mekaniker ved Kongsberg Våpenfabrikk, og dermed vil LO igjen få en leder fra privat sektor. Gerd-Liv Valla var LOs første leder fra offentlig sektor.Mens Gerd-Liv Valla blir regnet for å være en representant for venstresiden i Arbeiderpartiet og LO, er Flåthens politiske orientering mer moderat. Han blir regnet som en staut representant for industri-LO, og mange har sett ham som en kompromisskandidat, også etter at han flagget interesse for å ta over for Gerd-Liv Valla etter LO-kongressen i 2009. (©NTB)