Analyseinstituttet Institut für Weltwirtschaft IfW i Kiel skrudde mandag opp sin prognose for veksten i 2007 fra 2,1 til 2,8 prosent. Dermed blir årets vekst ifølge IfW enda sterkere enn fjorårets, som endte på 2,7 prosent. Analyseinstituttet Institut für Weltwirtschaft IfW i Kiel skrudde mandag opp sin prognose for veksten i 2007 fra 2,1 til 2,8 prosent. Dermed blir årets vekst ifølge IfW enda sterkere enn fjorårets, som endte på 2,7 prosent. Den tyske momsforhøyelsen ved årsskiftet gir visse negative utslag. Men oppsving på arbeidsmarkedet og fulle ordrebøker i næringslivet har gitt økonomien god drahjelp inn i det nye året, ble det sagt mandag.Tysklands største fagforbund, metallarbeidernes IG Metall, varslet mandag lønnskrav på 6,5 prosent for sine nærmere 2,4 millioner medlemmer. Den økonomiske situasjonen i metallindustrien og i næringslivet som helhet gjør et slikt krav berettiget, mener forbundet.Arbeidsgiverne kan glede seg over god ordretilgang og høye fortjenester, og da bør de ansatte få sin del av kaka, sa IG Metall-talsmenn foran første runde i lønnsoppgjøret mandag. I fjor krevde forbundet 5,0 prosent, men måtte nøye seg med 3,0 prosent. (©NTB)