KjøpLogg inn

Glitnir stjeler Fokus Bank-direktør

Nåværende konsern­direktør i Fokus Bank, Morten Bjørnsen (47), skal lede Glitnirs bankvirksomhet i Norge, Sverige og Finland.

Publisert 12. april 2007 kl. 09.12
Oppdatert 14. des. 2013 klokken 01.31
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 202 ord

Stillingen medfører konsernansvar for Glitnirs bankvirksomhet i Norge og for å koordinere konsernets bankvirksomhet i Sverige og Finland. Bjørnsen starter i stillingen 1. august og ansvarsområdet omfatter i Norge Glitnirs bankaktiviteter. Disse består av BNbank, BNkreditt, Glitnir Bank ASA, Glitnir Factoring og BNbanks eierandel i Norsk Privatøkonomi.- Det er med stor glede jeg kan meddele at vi nå har fått Morten Bjørnsen med på laget som leder for Glitnirs nordiske bankvirksomhet. Morten har en bred bankbakgrunn fra 20 år med Fokus Bank og DnB i Norge og internasjonalt og har blant annet lang erfaring fra energi- og petroleumssektorene. Dette er svært viktige bransjer for Glitnir, både i Norge og på verdensbasis, sier konsernsjef Bjarni Ãrmannsson i Glitnir.Morten Bjørnsen har vært en del av Fokus Banks ledergruppe siden han begynte i banken i 1999, først som divisjonsdirektør for region Rogaland, fra 2001 som divisjonsdirektør for bankens bedriftskundedivisjon og siden 2005 som konserndirektør med ansvar for bankens virksomhet på Østlandet, samt de nasjonale enhetene for konsernkunder, shipping, oppkjøp og syndikerte lån, finansielle institusjoner og Fokus Merchant Bank. Fra 1986 til han kom til Fokus Bank i 1999 hadde Bjørnsen ulike stillinger i DnB, primært innenfor energi- og offshoresektoren, med Oslo og Houston som utgangspunkter.