NSB-ansatte utsettes for vold

Ansatte i NSB møter en tøffere hverdag enn tidligere. Antall trusler og voldshendelser er tredoblet i løpet av de siste fire årene.

Arbeidsliv

NSB vil montere overvåkingskameraer i lokaltogene for å bekjempe utviklingen. Hver måned får NSB mellom 50 og 70 bekymringsmeldinger fra sine togansatte. Flere ganger er ansatte utsatt for slag og spark av kunder. Hendelsene skjer over hele landet, men situasjonen er verst på Østlandet. NSB vil montere overvåkingskameraer i lokaltogene for å bekjempe utviklingen. Hver måned får NSB mellom 50 og 70 bekymringsmeldinger fra sine togansatte. Flere ganger er ansatte utsatt for slag og spark av kunder. Hendelsene skjer over hele landet, men situasjonen er verst på Østlandet. Hovedverneombud Lise-Lotte Solum i NSB er bekymret over utviklingen.- Det er et veldig stort problem. De ansatte er på jobb for å gjøre jobben sin og ikke for å bli utsatt for vold og trakassering, sier Solum til NRK.NSB har fått tillatelse til å installere overvåkingskameraer i lokaltog. Tidligere er det gjennomført prøveprosjekt med kameraovervåking.- Det er viktig fordi kameraene har en preventiv effekt. De ansatte får en trygghetsfølelse, sier informasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB Persontog.De ansatte har også gått på kurs for å takle situasjoner med vanskelige kunder. (©NTB)

Nyheter
Kultur