Spår brain drain fra StatoilHydro

I kjølvannet av StatoilHydro-fusjonen, finner stadig flere forbigått direktører nye arbeidsgivere. - Problemet er at de vil miste mange av dem de ikke ønsker å miste, sier oljeanalytiker John A. Olaisen.

Arbeidsliv

I går ble det kjent at Statoils nåværende konserndirektør for helse, miljø og sikkerhet, Nina Udnes Tronstad, blir adm. direktør for Aker Kværners offshoreverft i Verdal. Og hun er ikke den eneste. Flere forbigåtte direktører har allerede funnet seg nye attraktive arbeidsplasser.Oljeanalytiker i Carnegie John A. Olaisen tror vi så langt bare har sett starten på overgangene fra nye StatoilHydro, og at det blir et problem for selskapet.- Det blir en "brain drain" fra StatoilHydro, sier analytikeren til DN.- Problemet er at de vil miste mange av dem de ikke ønsker å miste. De vil miste flinke og initiativrike folk.

Nyheter
Børs