Ansatte håver inn på Rosenberg-salg

Ansatte på Rosenberg Verft får 165 millioner kroner når arbeidsplassen selges.

Scanpix / Scanpix

I dag ble det kjent at Rosenberg Verft blir solgt til Bergen Yards for 700 millioner kroner. Ifølge Stavanger Aftenblad får ledelsen ved verftet og de ansattes LO-klubb til sammen 165 millioner kroner av dette. I dag ble det kjent at Rosenberg Verft blir solgt til Bergen Yards for 700 millioner kroner. Ifølge Stavanger Aftenblad får ledelsen ved verftet og de ansattes LO-klubb til sammen 165 millioner kroner av dette. LO-klubben sitter på 12,87 prosent av Rosenberg-aksjene gjennom investeringsselskapet Rosenberg Investering AS. Posten blir dermed solgt for 90 millioner. Det samme får tidligere konsernsjef i Aker Maritim, Sverre Skogen.Daglig leder ved Rosenberg Verft, Agnar Gravdal, får nærmere nærmere 18 millioner kroner for sine aksjer, mens de fire verftsdirektørene Bjørn Thomas Bache, Rune Thorsen, Rolf Norås Pettersen og Rune Lie kan dele 57 millioner kroner.Ståle Kyllingstad får aller mest. Han sitter på 26,01 prosent av aksjene i Rosenberg Verft, noe som betyr at han kan innkassere 182 millioner kroner.