Bekkemellem vil ha fruene på Oslo Vest i arbeid

Barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem (Ap) mener Norge trenger all den arbeidskraften landet kan få tak i, og vil derfor også ha fruene på Oslo Vest i arbeid.

Arbeidsliv

- Arbeidskraftbehovet er en av de største utfordringene til Norge framover. Derfor trenger vi også fruene på Oslo Vest til å bidra med verdiskapning i samfunnet, sier Bekkemellem til Dagens Næringsliv.Konene til flere mannlige næringslivstopper på Oslos vestkant har valgt å være hjemmeværende med hovedansvar for barn, sosialt liv og familiens eiendommer, mens mennene jobber døgnet rundt.Bekkemellems utspill har fått leder Ann-Louis Nordstrand i Norges Kvinne-og Familieforbund til å se rødt.- Jeg er sjokkert over at en kvinnelig likestillingsminister kan uttale at alle kvinner skal følge i samme spor. Dette er to skritt tilbake for kvinnefrigjøringen, og kvinners valgfrihet, sier Nordstrand til NRK.Barne-og likestillingsministeren synes at det lukter klassesamfunn på norsk jord.- For de fleste norske kvinner er dette en ukjent virkelighet. For de fleste handler det om å få den private husholdningen til å gå rundt. Dette viser at man i Norge fortsatt har et klassesamfunn, og at det finnes kvinner i Norge som gjennom rike ektemenn opprettholder et kjønnsrollemønster de fleste kvinner i Norge har forlatt, sier hun. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv