Benytter seg ikke av myndighetenes ingeniørbase

Flere norske bedrifter benytter seg ikke av offentlige kanaler når de skal rekruttere. NAV sitter på 4000 cv-er fra europeiske ingeniører.

Arbeidsliv

Tidligere i uken skrev Dagens Næringsliv at det var mangel på ingeniører. I går skrev avisen at Norsk- arbeids og Velferdsetat (Nav) sitter med 4000 cv-er fra europeiske ingeniører som vil jobbe i Norge. Problemet ligger i at norske bedrifter er for treget med å ansette, mener Nav.I dag skriver DN at norske bedrifter går sine egne veier for å rekruttere ingeniører. Norsk Industri og direktør Carla Botten-Veerboven mener at dette er mye av forklaringen på hvorfor det går sent med å rekruttere fra myndighetenes ingeniørbase.- Bedrifter med større enheter utenlands rekrutterer oftere utenlandsk arbeidskraft, sier Botten-Veerboven, ifølge DN.

Nyheter
Næringsliv