Så mye tjener de råeste sykkelproffene

Sykkelproffene tjener ikke stort på Tour de France, men det finnes en del sykkelmillionærer. Så mye tjente Thor Hushovd i fjor.

Scanpix / Scanpix

Tour de France er ingen gullgruve, skriver Dagbladet, og viser blant annet til 8.000 euro, eller rundt 63.000 kroner, per etappeseier.Men doping eller ikke doping, det finnes mange sykkelmillionærer. Avisen har hentet en oversikt over fjorårets ti best betalte landeveisryttere fra magasinet Cyclesport.De fem best betalte i 20061. Alejandro Valverde: 21,1 millioner kroner2. Paolo Bettini: 20,3 millioner kroner3. Tom Boonen: 16,2 millioner kroner4. Alessandro Petacchi: 13,8 millioner kroner5. Ivan Basso: 12,2 millioner kronerThor Hushovd ligger på 10. plass, med en inntekt på 8,1 millioner kroner. 160.000 kroner av dette var prispenger fra Tour de France.- Rytterne får mye utover prispengene og lagkontrakten, men er avhengige av å lykkes, sier Dag Erik Pedersen til Dagbladet.