Slik tar du fri i ferien

- Høyt tempo i jobbhverdagen gjør at det er vanskeligere å stresse ned i helger og ferier, sier psykolog Rolv Mohn. Her får du tips til hvordan du bør koble ut.

- Høyt tempo i jobbhverdagen gjør at det er vanskeligere å stresse ned i helger og ferier. Et hektisk liv er blitt en livsstil for mange, sier psykolog Rolv Mohn, ifølge Dagbladet.Mohn har følgende råd:- Snakk godt med deg selv, hold deg i bevegelse og tilbring tid med mennesker som setter hodet ditt i fritidsmodus. Da får du møtt deg selv på et annet vis, enn når du bare er i jobberedskap, sier han.Her Dagbladets tips til å koble av i ferien:- Bruk tid til å omstille deg, det tar tid- Vær aktiv- Alkohol er ikke et ferieavslapningsmiddel- Forsøk å ikke bekymr deg så mye- Ta deg tid til familien- Forandring fryder, gjør ting som bryter med det vante arbeidsmønsteret