Søker du ny jobb?

Du kan glemme å registrere deg i CV-databaser.

Kaleidoskopets nyeste rekrutteringsundersøkelse blant 50 av landets største selskaper, viser at det er bortkastet tid å registrere seg i CV-database.Det viser seg ut i fra undersøkelsen at kun fire bedrifter benytter seg av eksterne CV-databaser i jakten på egnede kandidater, og bruken skjer sporadisk.Personalsjef i entreprenørselskapet AF Gruppen Stein Bjørntvedt forklarer at de kun i spesielle tilfeller tar i bruk eksterne CV-databaser.- Vi benytter vår egen database levert av EasyCruit. Når en kandidat søker på en ledig jobb på nettsidene, registrerer vedkommende opplysninger om selv i databasen vår. Informasjonen blir liggende også etter at stillingen er besatt. Dersom søkeren ikke får jobben, kan vi lete i databasen neste gang det er en stilling ledig og kontakte kandidater fra forrige søknadsrunde, forteller Bjørntvedt.