Reiste selv til Sveits og tok ut svarte penger

Oslos ordfører Per Ditlev-Simonsen (H) reiste selv til Sveits og tok ut til sammen 1,5 millioner kroner som han hentet hjem til Norge.

Arbeidsliv

Ditlev-Simonsen tok ut pengene fra kontoen i Zürich som reisesjekker og vekslet dem inn i norske kroner da han kom tilbake til hjemlandet. Dermed hindret han norske skattemyndigheter å få kjennskap til pengene, skriver Dagens Næringsliv. Ditlev-Simonsen tok ut pengene fra kontoen i Zürich som reisesjekker og vekslet dem inn i norske kroner da han kom tilbake til hjemlandet. Dermed hindret han norske skattemyndigheter å få kjennskap til pengene, skriver Dagens Næringsliv. Oslo-ordføreren sa under sin redegjørelse i Oslo Rådhus mandag ettermiddag at han i forbindelse med arveoppgjøret etter sin kone, Benedicte Werring, mottok rundt 1,5 millioner kroner som ble videreført i den sveitsiske banken Credit Suisse på en konto i hans navn. Kontoen ble opprettet i 1991 og pengene ble i hovedsak brukt til å ferdigstille byggearbeidene på en hytte på Gålå.Ditlev-Simonsens kone opprettet sin sveitsiske konto tidlig på 1980-tallet etter arveoppgjøret etter sin far som døde i 1981. Overfor VG innrømmer Ditlev-Simonsen at han nøt godt av penger fra denne kontoen. Penger han og kona brukte på blant annet reiser stammet fra konas svarte konto i Credit Suisse.Selv hadde han ifølge VG hovedansvaret for arveoppgjøret etter kona som døde i 1991, og som resulterte i sin egen svarte konto, samt kontoene til barna Cecilie og Sverre som begge opplyser at det sto 750.000 kroner på hver. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv