Ukens ledertips

Kan lederegenskaper overføres fra én bransje til en helt annen? Det mener Gerry Roche, styreformann i Heidrick & Struggles. Se TV-klippet her.

Arbeidsliv

Gerry Roche, styreformann i Heidrick & Struggles, er ukens deltaker i Finansavisens artikkelserie Fifty Lessons, hvor internasjonale næringslivsledere deler sine erfaringer med avisens lesere Gerry Roche, styreformann i Heidrick & Struggles, er ukens deltaker i Finansavisens artikkelserie Fifty Lessons, hvor internasjonale næringslivsledere deler sine erfaringer med avisens lesere - Noe som preger min jakt etter nye ledere, er at jeg har stor tro på at ledelsesegenskaper kan overføres til andre områder. For alle de som mener at en god leder hører hjemme i et lukket rom, og ikke kan bevege seg utenfor det, har jeg bevis på at det ikke er tilfelle, sier Roche.Han kommer med flere eksempler, blant annet Lou Gerstner, som gikk fra R.J. Reynolds Tobacco Company til IBM og Bob Nardelli som sluttet i General Electric, hvor han hadde ansvar for elektriske kraftforsyningssystemer, til fordel for Home Depot, hvor han nå selger maling, verktøy, spiker og sag, og gjør en fantastisk innsats.- Et av mine heldigste grep noensinne var kanskje da jeg fikk Lou Platt til å slutte hos Hewlett Packard. Lou Platt er en stor vinentusiast, og vi flyttet ham fra et datafirma verdt 60 milliarder dollar til vinfirmaet Kendall-Jackson i Sonoma, California. Han har aldri vært lykkeligere, sier Roche.Se hele intervjuet på web-tv på www.hegnar.noLes mer i dagens utgave av Finansavisen.For mer informasjon om Fifty Lessons, se www.profusions.no

Nyheter
Næringsliv