Grameenphone, det ledende mobilselskapet i Bangladesh, kunngjorde i dag at selskapets styre har utpekt svenske Anders Jensen (38) som ny administrerende direktør. Han etterfølger Erik Aas, som forlater selskapet 1. oktober. Jensen har vært markedsdirektør og leder for privatmarkedet i Telenor Sverige siden 2005. Han har åtte års erfaring fra Internett- og telekommunikasjonsindustrien fra Europolitan, Vodafone og Telenor, i tillegg til flere års erfaring fra varehandel. - Vi er svært glade over å få Anders Jensen som Grameenphones nye leder. Styret har søkt etter den rette personen til å ivareta interessene til både selskapet, dets kunder og aksjonærer. Jensens resultater som leder og internasjonale erfaring kombinert med hans personlige egenskaper gjør ham til et ypperlig valg for å føre et fremgangsrikt selskap videre, sier Arve Johansen, styreleder i Grameenphone. Grameenphone er eid av Telenor (62 prosent) og Grameen Telecom (38 prosent).