Det var fredag at Økokrim og Oslo politidistrikt gikk til aksjon mot advokatens kontor. Økokrim har siktet advokaten i 50-årene for blant annet heleri og medvirkning til bedrageri.- Det samlede beløpet fra flere poster i siktelsen utgjør rundt 8 millioner kroner, sier advokatens forsvarer, advokat Jon Christophersen til VG.Helerisaken knytter seg til flere straffedømte personer. Ifølge VG skal advokaten ha fått penger inn på sin konto fra en mann som Økokrim tidligere har tiltalt for å ha svindlet til seg flere titalls millioner. Denne mannen soner nå en lengre fengselsstraff.I avhør har advokaten forklart at han er sikker på at pengene han fikk overført, ikke kom fra straffbare handlinger.- Han har allerede gitt skriftlig samtykke til Økokrim om at de kan få tilgang til hans kontoutskrifter. Det kan være med på å vise at han ikke har noe å skjule, sier Christophersen.Den siktede advokaten erkjenner ikke straffskyld. Han frykter at tiden i varetekt kan ødelegge karrieren. (©NTB)