Jens ba om ekspressbehandling

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) grep personlig inn for å sørge for at Manuela Ramin-Osmundsen (Ap) fikk norsk statsborgerskap i tide til statsrådsbyttet.

Stoltenberg bekrefter overfor VG at han tok kontakt med Utlendingsdirektoratet for å få framskyndet søknaden for to uker siden.- Ja, det var en helt kurant søknad som ble behandlet etter helt normale kriterier, sier Stoltenberg.Hvis søknaden ikke hadde blitt hurtigbehandlet, kunne Ramin-Osmundsen ikke ha blitt utnevnt til ny barne- og likestillingsminister torsdag. Ifølge Grunnloven kan bare norske statsborgere bli utnevnt til embetet.Frp-formann Siv Jensen reagerer på Stoltenbergs opptreden.- Han griper rett inn i saksbehandlingsprosessen. Dette er opplagt forskjellsbehandling. Jeg kan ikke fatte og begripe at han finner på å gjøre noe så hårreisende, sier hun. (©NTB)