Sv kommer enten fredag eller i neste uke til å skifte ut statsrådene Helen Bjørnøy og Øystein Djupedal, skriver Dagsavisen, Avisenes Nyhetsbyrå og Dagbladet.Statsminister Jens Stoltenberg avviste onsdag å kommentere ryktene, men sentrale kilder bekrefter overfor Dagbladet at utskiftninger i regjeringen står for døren.Først og fremst nevnes miljøvernminister Helen Bjørnøy (SV) og barne- og familieminister Karita Bekkemellem (Ap), skriver .Også kunnskapsminister Øystein Djupedal (SV) nevnes, sammen med bistandsminister Erik Solheim (SV). Solheim nevnes ifølge Dagbladet som mulig kandidat til å overta miljøvernministerposten etter Bjørnøy.Men ifølge Dagsavisen er ikke Solheim aktuell som miljøvernminister. Han trives der han er i dag, skriver avisen. Derimot skal SVs ledende miljøpolitiker på Stortinget, Heidi Sørensen, være aktuell til å overta etter Bjørnøy, ifølge Dagsavisen.- Jeg har ingen navn å gi, men det er god grunn til å følge med de første par dagene, sier en av Dagbladets kilder.Ifølge Dagsavisen og Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) vil utskiftningene komme allerede i statsråd fredag, eller i løpet av neste uke.Etter det Dagsavisen erfarer, er det Bjørnøy og Djupedal som må forlate regjeringen. SVs nåværende fornyingsminister Heidi Grande Røys skal være aktuell til å ta over som kunnskapsminister. Hun vil ikke kommentere saken.- Statsrådsskifter må du spørre SVs ledelse om. Det er de som avgjør dette. Jeg trives godt der jeg er, sier Grande Røys til Dagsavisen.SV-leder Kristin Halvorsen vil ikke kommentere saken. (©NTB)