Ifølge tiltalen klarte mannen i løpet av to år å tuske til seg 5,8 millioner kroner fra Statens vegvesen. Det skjedde da mannen var ansatt i Vegvesenet region Øst. Han hadde gjennom sin stilling fullmakt til å bestille og attestere anskaffelser, og han misbrukte denne tilliten på det groveste, mener påtalemyndigheten. Ifølge tiltalen klarte mannen i løpet av to år å tuske til seg 5,8 millioner kroner fra Statens vegvesen. Det skjedde da mannen var ansatt i Vegvesenet region Øst. Han hadde gjennom sin stilling fullmakt til å bestille og attestere anskaffelser, og han misbrukte denne tilliten på det groveste, mener påtalemyndigheten. 40-åringen er ikke lenger ansatt i Vegvesenet.- Den tidligere ansatte har i avhør erkjent de forholdene som tiltalebeslutningen omfatter, sier politiadvokat Stig Bratli i økoteamet i Østfold politidistrikt til VG.Saken starter i Sarpsborg tingrett 3. desember. En kamerat av 40-åringen er også tiltalt i saken. Kameraten er tiltalt for å ha stilt sitt firma og sin bankkonto til disposisjon. 40-åringen fikk ifølge tiltalen utstedt fiktive fakturaer i kameratens navn, slik at han fikk ut til sammen litt over 1 million kroner fra Vegvesenet. Kameraten nekter straffskyld. (©NTB)