Kineserne vil beholde sin svenske fotballtrener Marika Domanski-Lyfors for enhver pris. Til og med sportsdepartementet er engasjert. Kineserne vil beholde sin svenske fotballtrener Marika Domanski-Lyfors for enhver pris. Til og med sportsdepartementet er engasjert. Sportsministeren i landet som skal ha OL neste år, har gitt det kinesiske fotballforbundet beskjed om å gjøre alt som er mulig for å beholde den svenske treneren for kvinnelandslaget.«Ingenting skal være ugjort i forsøkene på å få Domanski-Lyfors til å fortsette i jobben. På den måten vet vi at forberedelsene til OL neste år vil gå som planlagt», heter det i det skriftlige direktivet fra sportsdepartementet.Fotballforbundet i Kina venter fortsatt på svar fra den svenske suksesstreneren. Det er usikkert om hun ønsker å reise hjem til Sverige eller forlenge kontrakten sin med det kinesiske fotballforbundet.I det nylig avsluttede VM-sluttspillet for kvinner ble det kinesiske laget slått ut i kvartfinalen. Det gjorde at Domanski-Lyfors ikke nådde det målet hun hadde for laget. Også personlige problemer relatert til familiesituasjonen hennes gjør at hun teller på knappene om hun skal fortsette eller ikke.Domanski-Lyfors var svensk landslagstrener i fotball i ni år. Hun førte Sverige til VM-finalen i 2003, men måtte gi tapt for Tyskland. (©NTB)