- Det er nok et godt tegn på en illojal medarbeider

- Et flertall av norske arbeidsgivere opplever at ansattes lojalitet til bedriften er lavere i år sammenlignet med for ett år siden, sier Proffice-sjefen. Her er kjennetegnene til en illojal medarbeider.

Arbeidsliv

Fersk undersøkelse viser at flere bedriftsledere opplever at ansatte truer med å forsvinne om de ikke får bedre lønn.- Et flertall av norske arbeidsgivere opplever at ansattes lojalitet til bedriften er lavere i år sammenlignet med for ett år siden, og 9 av 10 bedrifter regner med at flere ansatte vil forsvinne i løpet av de kommende 12 månedene. Dette understreker at det er selgers marked, og at selvsikkerheten hos norske arbeidstakere er høy, noe som gjenspeiles i årets lønnsforhandlinger, sier Per Bergerud, administrerende direktør i Proffice.På HegnarOnlines spørsmål om hva som kjennetegner en såkalt illojal medarbeider, svarer Bergerud følgende:- En illojal medarbeider vil jo ofte være på døra til sin leder om å snakke lønn. En illojal medarbeider sjekker også ofte ut, og får kunnskap om kollegers lønn, og ellers om lønnsnivået i bedriften, og selvfølgelig er den første til å bruke virkemidler for å få bedre lønn selv. Så det er nok et godt tegn på en illojal medarbeider.

Nyheter
Næringsliv