Det skal dreie seg om tolv setninger i innledningen og avslutningen av en artikkel, og ikke om forskningsdata.- Dette er uakseptabelt, sier Ullevåls forskningsdirektør, Andreas Moan. Han understreker at det ikke er mistanke om juks med forskningsresultater.Mannen er forskningsleder ved ett av sykehusets kompetansesentre og har selv valgt å trekke seg fra stillingen mens hans tidligere publikasjoner og forskningsarbeid gjennomgås, skriver Ullevål universitetssykehus i en pressemelding.- Vi ble kjent med dette torsdag, sier forskningsdirektøren.Gjennomgangen av forskningslederens arbeid startet torsdag morgen, og skal etter planen være ferdig om en uke. Forskeren får i mellomtiden arbeide med allerede påbegynt forskning, men ikke aktiv forskning, opplyser forskningsdirektøren.Det nyopprettede forskningsombudet for universitetssykehusene er også koblet inn i saken. (©NTB)