Dette er det "nye" barneombudet

Omstridte Reidar Hjermann fortsetter trolig likevel som barneombud. (Oppdatert)

Foto: Scanpix
Arbeidsliv

Reidar Hjermann (39) fortsetter likevel som barneombud. Ifølge Aftenposten utnevnes Hjermann i statsråd fredag.Utnevnelsen ble drøftet på regjeringskonferansen torsdag. Der var det kun SV som hadde innsigelser mot utnevnelsen av Hjermann, skriver avisen.Årsaken til SVs skepsis skal være en langvarig konflikt mellom Hjermann og ekspedisjonssjef Haktor Helland i Barne- og likestillingsdepartementet. Flere kilder bekrefter overfor avisen den dårlige kjemien mellom Helland og Hjermann.Da Ida Hjort Kraby ble utnevnt til nytt barneombud 8. februar i år, var det første gang at et sittende barneombud ikke fikk forlenget sitt åremål.Hjermann fikk aldri noen forklaring på hvorfor, og utad har ikke departementet uttrykt misnøye med ham.Oppfatningen til flere av Aftenpostens kilder er at to nyinnsatte statsråder har latt seg overkjøre av et byråkrati som ikke ønsket at Hjermann skulle fortsette. (©NTB)

Nyheter
Politikk