Dette er sikreste vei til høy lønn

Ifølge mangeårig karriererådgiver og headhunter Thorleif Solstad bør du ikke henge deg opp i faktorer som «talent», «young professionals» eller annen sexy sjargong. Her er tolvpunktsregelen du som karrieremenneske bør følge.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix
Arbeidsliv

Den eneste langsiktige trygge veien for å klatre og få høyere lønn er å bygge kompetanse, og det tar tid. Unge mennesker med ambisjoner må ta dette alvorlig.Rådet kommer, ifølge Finansavisen, fra administrerende direktør Thorleif Solstad i Solstad Gruppen, mangeårig karriererådgiver og headhunter. Han mener de håpefulle ikke bør henge seg opp i faktorer som «talent», «young professionals» eller annen sexy sjargong, selv om trynefaktor som fenomen er blitt helt vanlig i dagens arbeidsmarked. Arbeidstakere «gjør seg til».- Det er samme fenomen som i privatlivet, og det er ikke bare damer som gjør seg lekre, men også menn, sier han.Men det er kompetanse som gir uttelling over tid. I tillegg bør de ambisiøse følge nøye med på hva som skjer i organisasjonen. De bør lage et navigasjonskart over nøkkelpersonene i bedriften, komme med forslag og diskutere med dem.- Ikke prøv hemmelighold, de smarte tør å ta de åpne diskusjonene, sier Thorleif Solstad, ifølge Finansavisen.Han anbefaler karrieremenneskene å følge tolvpunktsregelen. Sett opp fire hovedpunkter, med tre underpunkter.De fire hovedpunktene er:1. Hva er det jeg egentlig ønsker å bli?2. Hva er viktig for meg?3. Hva ønsker jeg å oppnå her i livet?4. Hvilke typer ønsker jeg å omgås med?- Ikke omgi deg med feil typer som vifter med sjekkheftet, råder eksperten om det siste punktet.

Nyheter
Næringsliv